Barcelona er på 6. plass over de største byene i EU. Med berømte “Universitat Autonóma de Barcelona” og “Universitat de Barcelona” samt mange andre internasjonalt anerkjente universiteter er byen hjem til ca. 175 000 studenter. Vurderer du å studere der? Her er det du trenger å vite om byen!

De offisielle språkene er spansk, i tillegg til katalansk som er forstått av 95 % av befolkningen. Arkeologer har funnet spor av at det har bodd folk i Barcelona så tidlig som 5000 f.Kr., men selve byen startet som Romersk koloni ca. 2 000 år siden. Med mange historiske bygg og monumenter preservert til vår tid har byen mye å by på for den historieinteresserte.

Barcelona er en varm by hvor du kan forvente mer enn 280 solfylte dager i året. Vinteren er mild og sommeren er varm med en strandlinje som beskrives som en av de beste i verden. På tross av enkelte skumle hendelser vi har fått med oss i nyhetene og noe lommetyveri så er Barcelona betegnet som en meget trygg by. Business Insider vurderte faktisk Barcelona som den 15. tryggeste byen i verden når det kommer til sikkerhet.

For de fotballinteresserte er Barcelona hjem til Barcelona FC – et lag i verdensklasse. Barcelona FC spiller sine hjemmekamper på arenaen Camp Nou. Dette er Europas største fotballarena med plass til nesten 100 000 tilskuere. Når du er på en Barcelona kamp er det naturligvis alltid best å være iført litt supporterutstyr som barca drakt og skjerf.

Barcelona arrangerte også sommer OL i 1992, hvor Camp Nou var sentrum for mye av begivenhetene. Norge tok her hjem to gull, fire sølv og en bronse. Barcelona er også et sentrum for musikk, teater og kultur og har et eget symfoniorkester i verdensklasse.

Med alt det Barcelona har å by på er det ikke rart at en del nordmenn velger å kalle det sitt hjem.