“Hva skal du bli når du blir stor?” Hvem vet? Vi har aldri før i historien hatt like mange ulike retninger å velge mellom når det kommer til utdannelse og karriere. Selvfølgelig kan vi være glade for at samfunnet ikke lenger fungerer sånn at om faren din var bonde blir du bonde, og om moren din var baker blir du baker. Ikke alle vil bli tildelt et liv, og det å kunne ta styringen over sin egen fremtid er en god ting. Men det kan bli overveldende iblant.


Nye yrker

Maskiner tar over stadig flere typer av manuelt arbeid. I tillegg er det flere tjenester vi trenger mindre og mindre av i dagens samfunn. Allikevel dukker det stadig opp nye typer av stillinger for den som egner seg til det og har den rette utdannelsen – du må bare vite hvor du skal lete. Og ikke minst, hva du er god til.

Vi trenger kanskje ikke like mange personer langs samlebåndene lengre, men programmerere er det alltid et behov for. Det kommer stadig ut spennende nye apper og spill på markedet, og produksjonen av disse generer mange nye arbeidsplasser. Dessuten trenger vi alltid ingeniører som kan tenke utenfor boksen. En utdanning innenfor dette kan gi deg en trygg og sikker fremtid.

Utdanning gir deg frihet

Uansett hva du ønsker å drive med vil du måtte ta den riktige utdanningen for å kunne konkurrere. Fremtiden ser lys ut for yrker som krever høy utdanning – stadig flere unge velger å ta en høy grad, og spesielt unge med innvandrerbakgrunn. Dette er veldig positivt for samfunnet, men det betyr også at du må være blant de beste for å få til det du vil. Du bør allikevel ikke hoppe på utdanningen til det første lønnsomme yrket du kan tenke deg, for dette er et viktig valg.