Ole Einar Bjørndalen er selveste Kongen av skiskyting. Drammenseren er en av Norges store helter, en levende legende som fortsetter å prestere på toppnivå den dagen i dag. Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende skisportutøver, med over nitti enkeltseiere i verdenscupen i skiskyting i tillegg til en seier i verdenscupen i langrenn.

Med hele 53 medaljer fra OL og VM vil han for evig og alltid gå inn i historiebøkene som en fremragende idrettsmann, og hele Norges elskede sønn. Bjørndalen kan skryte av hele 27 gullmedaljer fra internasjonale konkurranser, og 44 gullmedaljer fra Norgesmesterskap i skiskyting. Dette er en utøver som alltid blir regnet med blant de beste, og oddsen han får hos bettingsider foran konkurranser, uansett nivå, er alltid lav.

En positiv mann med sterkt nærvær – et forbilde

Han er et forbilde for den unge generasjonen, og med hans evig gode humør viser han hvor annerledes nordmenn når det kommer til skisport. Skisport ligger nemlig i blodet vårt, og nordmenn vil alltid være å se på pallplass under fremtidige mesterskap og konkurranser. Bjørndalen startet sin vei mot toppen på Norges Toppidrettsgymnas, bedre kjent som NTG, der han fikk nødvendig sportstrening i tillegg til generell studiekompetanse. Han har aldri lagt skjul på at NTG spilte en stor rolle i hans utvikling, og alle tips og støtten han fikk var avgjørende for fremtiden som skikonge.

Æres de som æres bør – trenere og utdanning er viktige elementer

Ole Einar har gitt mye av æren for hans fantastiske karriere til den kjente skitreneren Knut Tore Berland. Berland har trent opp mange av Norges aller beste utøvere, inkludert Emil Helge Svendsen og Rune Brattsveen. NTG har altså spilt en utrolig stor rolle i Ole Einar Bjørndalens idrettskarriere. Norges Toppidrettsgymnas ga ham de utfordringene han behøvde for å stadig presse videre og holde øynene festet på verdenstoppen. Så fort han begynte å hamstre inn medaljer, kunne trenerne puste lettet ut – deres jobb ville for alltid bli skrevet ned i historiebøkene.

NTG er et ypperlig alternativ for unge mennesker som ikke er helt sikre på om de vil forfølge en idrettskarriere, men samtidig ikke vil legge drømmen helt på hylla. Med generell studiekompetanse kan man alltid søke seg inn på høyskoler og universitet for å ta høyere utdanning, mens de 20 treningstimene i uka gir et godt grunnlag for fremtidige prestasjoner på idrettsarenaen.